Kulturpunktúra

Mozi 2022 - Filmkosár!

2021. július 25. - norciuszcolombus

Habár a pánikrohamaim nehezen múlnak, és néhányan kikövettek a közösségi médiában is - ami úgy gondolom, inkább a személyem ellen irányuló kinyilatkoztatás, mintsem annak az eredménye, hogy rosszul írok, mert egy kis méltóságom és magabiztosságom még hadd maradjon már - törekvésem, hogy egy nap elismert író és forgatókönyvíró leszek, ami lehet közelebb van, mint gondolnám, vagy éppen talán sosem jön el, nem fog emiatt elmúlni. Csak azért, mert még nem vagy ott, nem azt jelenti, hogy nem éred el.  

A siker felé vezető út sosem könnyű, a feladás felé már tudom merre kell menni, de akármennyire is emészted magad a múlton, inkább nézz előre emelt fejjel, és olvasd el milyen remek filmekkel készül nekünk a filmipar 2022-re! 
 

The 355 – A sok nő filmje  

Forrás: Universal Pictures

Habár a The 355 című filmprojekt 2018-ban került tárgyalás és kivitelezés alá, kalandos utat járt be az idestova 3 év alatt a mozipénztárakig. Valamikor egy éve kezdte el promotálni Instagram-ján második kedvenc színésznőm, Jessica Chastain, és az eredeti tervek szerint 2021 januárjában be is mutattak volna, ellenben Fan Bingbing színésznő eltűnése, és a pandémia miatt is el kellett tolni, mint ahogy megannyi más film bemutatóját is, így a The 355-ot 2022-ben láthatjuk a mozikban. A történetben nemzetközi titkosügynökök próbálnak visszaszerezni egy titkos fegyvert a CIA segítségével, ami nagyon rossz kezekbe került Chastain és Fan mellett láthatjuk Diane Kruger-t, Penelope Cruz-t és Lupita Nyong'o-t is. A film rendezője Simon Kinberg, aki korábban olyan filmekért volt felelős, mint a Mr. és Mrs. Smith és a Sherlock Holmes.  

Death on the Nile – Kenneth Branagh filmje 

df-01997_r3.jpg

Forrás: Variety/Rob Youngston

Az remake-ek reneszánszát éljük, így talán nem is olyan meglepő, hogy Agatha Christie Halál a Níluson című könyvéből az 1978-as változat után 2022-ben is a mozikba kerül egy. A zseniális Kenneth Branagh nem csupán a főszerepet, de a rendezői feladatokat is magára vállalta, ahogy tette azt a korábbi Christie adaptáció, a Gyilkosság az Orient expresszen során is. Érdekesség, hogy a film a már korábban említett Simon Kinberg és Ridley Scott vállalta a 2017 fim produceri teendőit, és a középszerű végeredmény ellenére is több, mint 350 millió dollárt gereblyézett össze a pénztáraknál. A Halál a níluson is hasonló sorsra várhat, hiszen Branagh rendezőként, Kinberg és Scott pedig producerként ismét jelen lesz a film készítésénél, mellesleg remek gárdát is gyűjtöttek össze a történethez Gal Gadot, Anette Benning, Emma Mackey és Dawn French személyében. A film a tervek szerint 2022 februárjában érkezik a mozikba. 

The Batman – Itt nincs kérdés.... 

rob.jpg

Forrás: Matt Reeves/Vimeo

Vágjunk is a közepébe! Christian Bale és Michael Keaton Batman-je után nehéz lesz bármi maradandót is összehozni. Habár Ben Affleck hellyel-közzel helyt állt a DC univerzum denevérembereként, sokan elfelejtik, hogy korábban viszont a Marvel égisze alatt volt vak szuperhős Daredevil-ként. A 2022-es Batman shortlistjén olyan színészek voltak esélyesek a főszerepre, mint Aaron Taylor Johnson, Nicolas Hoult vagy a szebb napokat is látott Armie Hammer. Ám Matt Reeves szeme és szíve a helyén volt, amikor a pazar Robert Pattinson-ra tette le a voksát. Nolan felülmúlhatatlan trilógiája után a DC ismét egy trilógiát tervez Batman karaktere köré, és tény, hogy fel kell kötni a gatyájukat a filmkészítőknek, mert Todd Phillips a Joker-rel olyan lelket lehet a DC-be, amit nem szabad veszni hagyni. A The Batman jövő év márciusában kerül mozikba.  

65 – Valami érdekesség Adam Driver-rel 

Forrás: GQ

Habár a filmről elég keveset tudunk egyelőre, tény, hogy a készülő sci-fi és thriller elemeket is ötvöző történetben egy asztronauta szenved balesetet, aminek következtében egy idegen bolygón landol. Habár azt hiszi biztonságban van, kis idővel később rájön, hogy nincs egyedül. A filmet a veterán Sam Raimi producer munkája dícséri, a főszerepben pedig az izgalmas karriert magának tudható Adam Driver-t láthatjuk Scott Beck és Bryan Woods rendezésében. A páros többek között az A Quiet Place-en is együtt dolgozzott, a soron következő 65 című darabjukat pedig 2022. májusában láthatja először a nagyérdemű.   

Untiteled Jordan Peele horror movie – Benne vagyok! 

e66jyclvgaidkb7_1.jpeg

Forrás: Instagram/Monkeypaw Productions

Az írásom kezdetekor még név nélküli Jordan Peele néven futott a film, ám július 22-én az Oscar-díjas író, rendező közösségi oldalán osztotta meg a projekt plakátját, ami a Nope nevet kapta. Annyit lehet tudni, hogy szintén - habár Peele a pályáját humoristaként kezdte – egy sötétebb hangvételű horrort fogunk látni 2022 júliusában, mint ahogy tettük azt a remek Get out! és a hátborzongató US során is. A Nope során ismét remek színészgárdát verbuvált össze Peele, hiszen a rendező már-már ügyeletesnek számító színésze, a színtén Arany Szoborral jutalmazott Daniel Kaluuya, Keke Palmer és a The Walking Dead-ből is ismert Steven Yeun vállalták a főszerepet. A forgatási munkálatok egy hónapja kezdődtek meg, és habár a film történetéről nem sokat tudunk, a film plakátja mindenképpen - jó - aggodalomra adhat okot, hiszen egy gyanús felhővel találjuk szemben magunkat, ami a kivilágított város felett, akár egy lufi, lebeg. Kíváncsian várjunk 2022. július 22-ét!  

Babylon – Damien Chazelle végre csinált valamit  

Forrás:IMDb

Damien Chazelle-re sok mindent lehet mondani. A végtelenül szimpatikus rendező, aki nem csupán kassza, de olyan kritikai sikereket tudhat magáénak, amiért más filmes ölni tudna: a 2014-es Whiplash, a 2016-es La La Land, és 2018-as First Man. Habár a Babyon történetéről egyelőre nem sokat tudunk, annyi ismeretes, hogy a hollywood-i aranykorban fog játszódni Brad Pitt és Margot Robbie főszereplésével, a főszereplő karakterek tündöklését és bukását fogja bemutatni. Chazelle úgy összegezte a történetet, hogy olyan lesz, mintha The Great Gastby szteroidot szedne. A filmet idén decemberben mutatták volna be, ám a pandémia bizonytalan helyzete miatt 2022-re tolták a Babylon premierjét. A két főszereplő mellett olyan nevekkel is találkozunk a stáblistán, mint Flea, Spike Jonze, Eric Roberts vagy Olivia Wilde

Érdekesek lehetnek:

J.J. Abrams

Filmes összeállítás 2002

Harry Potter színészek klipekben

süti beállítások módosítása
Kulturpunktúra