Kulturpunktúra

Cliff Booth és Alex Levy

A kép, ami megér egy posztot

2020. január 20. - norciuszcolombus

9f30967e-49d8-4c2b-ba50-6ccbfb580506.jpeg

Emma McIntyre/Getty Images

 

Valamikor, réges rég, mikor még Salma Hayek is Edward Nortonnal nyomult, JK Rowling kezdő írónő volt, és Hilary Swank is híres színésznőnek számított, volt egy álompár. Egy olyan álompár, amelyet keresve sem találhatnánk, szépek voltak, tehetségesek, együtt pedig csak még szebbek és még tehetségesebbek voltak. Felerősítették egymás jelenlétét minden eseményen, a világ pedig nyál csorgatva nézte őket, és sóhajtva csak annyit mondtak: - Aw...


Ám a varázslat véget ért, míg hitünk a szerelemben, és az igaz érzésekben végtelenül megrendült, amit csak Ryan Reynolds és Blake Lively adott vissza nekünk, egy évtizeddel később... 

A Screen Actors Guild díjat, rövid nevén SAG díjat 1995 óta ítélik oda olyan színészeknek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak televízióban vagy mozifilmben. Ha végignézzük a díjnaptárat, talán azok a színészek kapják, akik kihullottak az Emmy-ről, vagy túl sokat ittak a Golden Globe-on, viszont nem jelölték őket Oscarra, ellenben piszkosul tehetséges színészek. Allison Janney, Edie Falco, Frances McDormand, Ed O'Neil, Steve Buscemi: csak néhány név, akik büszkélkedhetnek a díjjal kiváló teljesítményükért. 
Az idei, 26. SAG Awards-on legjobb filmstáb (ahol együttesen díjazzák a filmet és az összes alkotót, aki az adott film forgatásán részt vett) kategóriájában a Parasite című film győzedelmeskedett (amit mindenkinek ajánlok figyelmébe, mert bitang jó), míg a legjobb jelenetért, Scorsese legnagyobb bánatára, a Bosszúállók: Végjáték kapott szobrot. A legjobb alakítások között sincs meglepetés, hiszen a mindig elképesztő Joaquin Phoenix (Joker), a reneszánszát élő Renée Zellweger (Judy), a kedvencem Sam Rockwell (Fosse\Verdon), és a méltatlanul folyamatosan mellőzött Michelle Williams (Fosse\Verdon) is díjat kapott teljesítményükért cserébe. Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywood című filmben játszott szerepeéért jutalmazták, köszönőbeszédét kissé keserédesen kezdve: 

 

"Végre, ezt is beleírhatom a Tinder profilomba"

 

Kimagasló teljesítményéért legjobb női dráma kategóriában Jennifer Aniston volt az, aki a The Morning Show-ban nyújtott munkájáért cserébe örülhetett. Rövid monológjában elmondta, hogy gyerekkorában mennyit álmodozott, hogy színésznő lesz egy nap, és sejtése szerencsénkre be is igazolódott. 

Innentől pedig össze is lehet rakni mit akarok kihozni az egészből. A közösségi médiát szinte villámcsapásként érte, hogy ezek ketten a kamerák kereszttüzében mosolyogva, régi barátként üdvözlik egymást a díjaikkal. A mosoly és a jókedv akár csak a kameráknak szólt, akár nem, szívmelengető látni, hogy a sok személyes ellentét után két ember között mégis lehet emberi és igaz kapcsolat. 

brad-pitt-and-jennifer-aniston-1-1024x683.jpg

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for Turner

 

süti beállítások módosítása
Kulturpunktúra